Onze praktijk – Tandartspraktijk Avelli – Bergen

Onze praktijk

 

                                      

De praktijk, net buiten het centrum van Bergen is pas sinds 2010 geopend, zodat de tandarts en zijn assistenten beschikken over de aller modernste apparatuur en technologieën.
Hier verzorgen zij alle denkbare behandelingen die uw gebit gezond, sterk en mooi houden. Uiteraard kunt u terecht voor reguliere tandheelkundige zorg, maar ook voor implantaten, esthetische correcties en het behandelen van tandvleesproblemen.

Patient worden

Wilt u patiënt worden in onze praktijk? U bent van harte welkom. Een eerste afspraak is mogelijk binnen 3 werkdagen. Online en telefonisch kunt u zich inschrijven. Als u wilt, kunt u voor uw inschrijving een kostenloos kennismakingsgesprek met een van onze teamleden voeren.

 

 

Korte uitleg over verschillende behandelingen :

Implantologie 
Wanneer een tand of kies ‘niet meer te redden’ is, bijvoorbeeld na een ongeluk of gewoon als gevolg van slijtage en ouderdom, is het tegenwoordig mogelijk om een of meerdere tanden te vervangen. Er wordt dan een kunstmatige wortel, vervaardigd van titanium, direct en pijnloos in het bot geplaatst, die na verloop van tijd integreert in de kaak. Bovenop deze implantaten komen vervolgens vaste kronen, bruggen of uitneembare prothesen.
In Nederland moet men voor dergelijke behandelingen vaak naar een kaakchirurg, maar Tandarts Avelli is gediplomeerd implantoloog en verzorgt deze behandelingen gewoon in de praktijk. De praktijk ruimtes zelf zijn dan ook ingericht om te voldoen aan de strengere eisen omtrent steriliteit en hygiëne die gelden voor kaakchirurgie.

 

 

Esthetische tandheelkunde
Esthetische, of cosmetische tandheelkunde combineert kunst en wetenschap om uw gebit optimaal te verzorgen, waarbij naast functionele, met name ook esthetische overwegingen centraal staan.
Er zijn in de afgelopen jaren veel verschillende technieken ontwikkeld die een uitkomst bieden voor mensen die niet geheel tevreden zijn over de kleur of stand van hun tanden. Deze variëren van bleken tot meer ingewikkelde oplossingen zoals kronen en implantaten.
Ieder gebit is anders, evenals de manier waarop eenieder zichzelf in de spiegel ziet. Daarom wordt eerst een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om vervolgens aan de hand van de mogelijkheden, uw wensen en uw budget een behandelplan op te kunnen stellen.

Wilt u meer weten over wat esthetische tandheelkunde voor u kan betekenen? Bel ons gerust.

Parodontologie
Parodontitis is de aantasting van het parodontium, het steunweefsel rondom uw tanden en kiezen. Denk aan het tandvlees, het kaakbot en het parodontale ligament. Parodontologie is een specialisatie binnen de tandheelkunde, die zich erop toelegt deze aantasting te genezen.

Als parodontitis wordt geconstateerd wordt in overleg met u een stappenplan voor behandeling gemaakt. In de meeste gevallen volstaat een verbeterde mondhygiëne – op basis van aanwijzingen van de tandarts door uzelf te realiseren – in andere is meer aandacht vereist. Uw tandarts vertelt u meer.

Gerodontologie

Gerodontologie is een tandheelkundige differentiatie dat de verbinding legt met gerontologie. Gerodontologie houdt zich bezig met de specifieke gebitsproblemen van oudere en/of kwetsbare patiënten. Gerodontologie is een relatief nieuw vak: pas rond 1980 komt er enige aandacht voor de tandheelkundige problemen van hoogbejaarden en dementen.

Zorgverleners in algemene mondzorgpraktijken krijgen te maken met een groeiende groep van (dentate) ouderen. Bij deze patiëntengroep komen relatief vaak specifieke mondproblemen en somatische en/of psychische aandoeningen voor, al of niet in combinatie met elkaar. Ook kenmerken ouderen zich over het algemeen door medicijngebruik (polyfarmacie), verminderde zelfredzaamheid, verminderde dagelijkse mondverzorging en onvoldoende bezoek aan mondzorgverleners. De zorg voor deze patiëntengroep stelt dan ook eisen aan de inrichting en organisatie van de praktijk en de vaardigheden van de mondzorgverleners en het team.

Dankzij zijn zeer grote ervaring en het bijna afronden van de masterclass in gerodontologie heeft Dr. Avelli een grote affiniteit met deze specicieke mondzorg.

Wanneer u meer informatie wenst, of een afspraak wilt maken, neemt u dan gerust contact op.